tiistai 3. lokakuuta 2017

Syyskuun tehtävä

Saimme elokuun lopulla tehtävän jossa piti soveltaa aiemmin opittuja taitoja, esimerkiksi pakotusta, pitkän sauman juottoa, kiven istutusta yms. Hetken mietinnän jälkeen luonnostelin paperille pyöreän pakotetun riipuksen jossa keskellä olisi neliön muotoinen kivi. Kiven ympärille tuli koristesahaukset. 




Luonnoksesta en tajunnut ottaa kuvaa mutta lopputulos näkyy tässä. Itse olen ihan tyytyväinen. Eniten harmittaa kun kiven istutus vaiheessa punsseli lipes ja kivi vähän lohkesi, kuten kuvista näkee. 
Koristesahauksista piti tulla isommat, mutta sahanterä olikin tylsistynyt niin paljon että käännös oli hankala tehdä, joten se jännittävästi kääntyi liian aikaisin. Ekan jälkeen vaihdoin terän jolla oli paljon helpompi sahata, mutta koska ekasta tuli pieni niin tietysti kaikista muista piti tehdä samanlaisia. Sahauksen jälkeen keksin porata reijät lisäksi, koska ilman niitä näytti koru vähän tylsältä. 

  


Jos johonkin olen todella tyytyväinen niin tuohon riipuslenkkiin. Eka josta ei tullut johonkin suuntaan vinoa.. Ja mielestäni se sopii kyseiseen koruun kokonsa ja muotonsa puolesta oikein mallikkaasti. Kiillotus olisi voinut olla parempi, mutta koska sohin viilan kanssa liian innokkaasti niin kiven istuttamisen jälkeen ei pystynyt kiillottamaan enään niin perusteellisesti. Onneksi näin alussa ei tarvitse jäljen olla täydellistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti